29.10.2008

ETİMEK PASTASI VE BİSKÜVİLİ BONBON




misafirlerim vardı yana yana ne yapsam tatlı olarak diye düşünürken sema arkadaşımın bloğu imdadıma yetişti bu tarifi onun bloğundan aldım çok hafif çok güzel bir tatlı çok da pratik tavsiye ederim :) 15-16 dilim kadar çıkıyor

bu arada bu tarifi sema arkadaşımın izniyle ekledim buraya kendisine desteği ve yardımı için bir kez daha teşekkür ederim


Etimek pastası için


Malzemeler:


2 paket tuzsuz etimek


2 paket kakaolu petibör bisküvi


1 paket kremşanti


kremşantiyi çırpmak için 1/2 su bardağı süt


etimekleri ıslatmak için 1 su bardağı ılık şekerli süt


1 paket hazır çikolata sosu


krema için:


3 su bardağı süt
1, 5 tepeleme yemek kaşığı un
1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı margarin (şart değil)




Yapılışı:Krema malzemelerini margarin hariç bir tencereye alın ve ocağı yakın. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan alın ve soğutun. Soğuduktan sonra margarini ilave edip ya da kullanmıyorsanız etmeyip 3-4 dk mikserle çırpın.
Krem şantiyi yarım bardak sütle çırpın ve kremaya ilave edip karıştırın.
Etimekler için 1 bardak sütü geniş bir tabağa alın ve 2 kaşık şekerle karıştırın.
Etimekten bir tane alın ve bu süte her iki tarafını da batırıp çıkartın ,kare borcama(28*28 cm) dizin. Bir katı tamamlayın.
Kremanın 1/4 ünü etimeklerin üzerine boşaltıp kaşıkla her tarafına yayın. Çok yoğun bir krema katı olmuyor, sadece üzerini hafif kapatmaya yetiyor.
Bisküvileri de süte batırıp kremanın üzerine dizin.(Ben iki sıra bisküvi dizdim siz isterseniz bir sıra dizip krema sürün tekrar etimek dizin) Yine kremadan dökün ve üzerini düzeltin.
Tekrar etimek alın ve sütte ıslatarak kremanın üzerine koyun. Üstüne krema dökün ve üzerini düzeltin.
En son kakaolu bisküviyi sütte ıslatın ve kremanın üzerine dizin. En üste krema dökün ve pastanın üzerini örtüp dolaba kaldırın.
Bu şekilde etimek+krema+kakaolu bisküvi+krema+etimek+krema+kakaolu bisküvi+krema biçiminde katlar elde edilecek.
Bu arada çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp soğutun. Pastanın üzerine döküp bir gece dinlendirin. Mutlaka ertesi gün servis edin.


afiyet olsun...




Bisküvili Bonbon için


Malzemeler:


2 adet muz


1 çay kaşığı tarçın


ceviz yada fındık içi


bir avuç kuru çekirdeksiz üzüm


1 yemek kaşığı bal


hindistan cevizi (üzeri için)


1 çay bardağı süt


evde bulunan bisküvi kurabiye ve kek parçaları


Yapılışı: Evde bir yığın bisküvim vardı pek yemeyiz ama gelen giden kızıma alıyor kimse yemeyincede kalıyordu ne yapsamda değerlendirsem diye nette biraz araştırıp bu tarifi buldum kendimce bazı eklemeler yaptım ve ortaya muhteşem bir tat çıktı kek kurabiye parçalarıylada yapılabilir bütün malzemeleri bir kaba koyup hamur gibi yoğuruyoruz daha sonra elimizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hindistan cevizine buluyoruz


afiyetler olsun..