22.10.2008

KELEDOŞ


bu yemek bizim evde çok sık yapıldığı ve çok sevildiği için ilk önce bunu eklemek istedim yöresel bir yemek bazı yerlerde tirit diyede adlandırılıyor çok basit ve çok lezzetli


Malzemeler

1/2 kg kuşbaşı et

3-4 adet büyük boy kuru soğan

1 adet domates

4-5 adet yeşil biber

bayat ekmek


Yapılışı

etimizi azıcık sıvıyağıyla birlikte kavuruyoruz pişmeye yakın içine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı küçük doğradığımız biberleri atıyoruz soğanlar yumuşayınca isteğe göre domates yada salça ekliyoruz yemeğimize sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra yemeğimizi ocaktan alıyoruz servis yapacağımız tabağa bayat ekmek doğruyoruz istediğimiz kadar sonra yemeğin suyuyla ekmekleri ıslatıp ardından etlerimizi üzerine koyup servis yapıyoruz . Yemeğin özelliği bol soğanlı olması resim pek güzel çıkmadı o konuda çok beceriksizim ama lezzeti süper malzemeside çok az denemenizi tavsiye ederim

Afiyet Olsun..