22.10.2008

KAZANDİBİ


Kazandibi


merhabalar bugün ilk defa denedim çok sevdiğim kazandibi tatlısını güzel oldu misafirlerim vardı onlarda çok beğendiler artık sık sık yaparım zor zannediyordum ama çok kolaymış sizlerlede paylaşmak istedim malzemeleride çok az
Malzemeler

4 su bardağı süt
1 su bardağı pirinç unu (veya 1/2 su bardağı buğday nişastası 1/2 su bardağı pirinç unu)
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı
şeker ve pirinç ununu karıştırıp azar azar sütü ilave ederek orta ısılı ocakta 10 dk kadar kaynatıyoruz kıvamını bulunca ocaktan alıyoruz 25 cm çapında bir tepsiyi azıcık margarinle yağlayıp pudra şekeri veya normal şeker serpiyoruz muhallebiyi tepsiye döküp yine orta ısılı bir ocakta çevire çevire altı yanana kadar pişirmeye devam ediyoruz
ocaktan alınca soğuyana kadar bekletip buzdolabına koyuyoruz 2 saat kadar kaldıktan sonra kesip yanık tarafı üste gelecek şekilde servis ediyoruz 30 cm çapında bir tepsiyle yaparsanız kazandibini rulo şeklinde yapıp öyle servis edebilirsiniz daha güzel oluyor