23.10.2008

ISPANAKLI PASTA



Kiminin kulağına pek hoş gelmiyor ıspanaklı pasta ilk duyduğumda ben de çok şaşırmıştım herhalde tuzlu bir pastadır diye düşündüm ama yapan arkadaşlarımdan övgüleri duyunca denemeye karar verdim ıspanak tadı hissedilmiyor hiç muhteşemde bir görüntüsü oluyor hala denemediyseniz hiç durmayın:)


Malzemeler :




  • 250 gr. ıspanak (sadece yaprağı)


  • 3 adet yumurta


  • 2 su bardağı toz şeker (200 gr.)


  • 1 su bardağı sıvı yağ


  • 1 su bardağı yoğurt


  • 3 su bardağı un


  • 2 paket kabartma tozu


  • 2 paket vanilya


üzeri için:





  • 2 poşet krem şanti


  • 2 su bardağı süt


Yapılışı:



Ispanağı çok az haşlayıp blendırdan geçirerek püre haline getiriyoruz. Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz yağımızı ve yoğrdumuzu ekleyip malzemeler iyice karışınca ıspanak püresini ekliyoruz son olarak un kabartma tozu ve vanilyayıda karışıma eleyerek ilave ediyoruz bir kaşık yardımıyla malzemeleri karıştırıp 26 cm lik bir kek kalıbına döküp fırında 175 derecelik bir ısıda pişiriyoruz kekimizin üzeri kızarınca alimünyum folyo kapatırsanız kekin üzeri yanmadan pişmeye devam eder.



Kekimiz fırından çıkıp soğuyunca ortadan ikiye kesiyoruz iç kısmından küçük parçacıklar alıp üzerini süslemek için ayırıyoruz arasına ve üzerine krem şanti sürüp dilediğimiz malzemelerle süsleyip servis ediyoruz.



Afiyet Olsun..



not:yaptığım gün eşim krem şantiyi kakaolu almış mecburen öyle yaptım sade kremşantiyle yaparsanız görüntüsü daha güzel olur