22.10.2008

GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK



Malzemeler

2 parça kemiksiz tavuk kalça ya da göğüs eti

350 gr mantar

2 adet domates

2 adet kuru soğan

tuz,salça,z.yağ


Yapılışı

etimizi fındık büyüklüğünde doğrayıp güvecimizin tabanına yayıyoruz
üzerine 350 gr mantarı yine küçük küçük doğrayıp onuda tavukların üzerine diziyoruz
yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve biberleri ekliyoruz üzerine tuzunu(ben tuz..t kullanıyorum yemeklerime çok leziz oluyor) kekiğini ekleyip en üste kabuklarını soyarak yine yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri yemeğin üzerini tamamen kapatacak şekilde diziyoruz üzerine azıcık sıvı yağ gezdiriyoruz dileyen salçada koyabilir
kısık ateşte hiç su koymadan 1 saat pişiriyoruz tadı soteden daha güzel oluyor yağını az koyduğumuz için süper bir diyet yemeği bence
afiyet olsun