9.11.2008

BULGUR PİLAVI


kuzucuğumun tok olsa bile yediği çok sevdiği bir yemek umarım sizin çocuklarınızda sever


Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur (200 gr.)

1/2 kuru soğan

2 adet yeşil sivri biber

1 adet küçük boy patates

1 adet küçük boy havuç

1/2 çorba kaşığı salça

3 kaşık sıvı yağ

1/2 çorba kaşığı margarin ve ya tereyağ

2 su bardağı sıcak su


Yapılışı: Yağımızı kızdırıp önce küçük doğradığımız soğanları sonra rendelediğimiz havuç ve patatesi ekleyiyoruz biraz kavuruyoruz içine ayıklayıp yıkadığımız bulguruda ilave edip 5 dk.kadar kavurmaya devam ediyoruz.

Sıcak suyumuzu da ilave edip tuz atıyoruz ve önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp en kısık ocakta pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Siz biraz sulu olsun isterseniz su miktarını artırabilirsiniz ben genelde göz kararı koyuyorum suyu bulgurun üzerini iki parmak kadar geçiyor siz deneyimlerinize göre ayarlarsınız .

Afiyet olsun..