9.11.2008

KARNIYARIK


Çoğumuzun bildiği ve sevdiği kültürümüzün en önemli yemeklerinden biri karnıyarık bizim evde de çok seviliyor biraz yağlıca ama ben bugün birşey farkettim hep patlıcanlara bıçakla derin bir çizik atardım bugün atmayı unutmuşum patlıcanları kızarttıktan sonra bu şekilde kesik atmadan kızartınca içine yağ çekmediğini gördüm pişmez zannederdim ama kesik olmadan da pişiyor ve çok daha az yağlı oluyormuş :)


Malzemeler:


3 adet küçük boy patlıcan

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 küçük domates

2 diş sarımsak

5-6 dal maydonoz

125 gr. kıyma

2 su bardağı sıcak su

üzrini süslemek için yeşil sivri biber tuz,karabiber ve sevdiğiniz baharatlar


Yapılışı: Patlıcanları alaca soyuyoruz yıkayıp tuzlu suda bekletiyoruz 15 dk kadar beklettikten sonra çıkarıp iyice yıkıyayıp kuruluyoruz kızgın yağda her tarafı pişecek şekilde kızartıyoruz bir tabağa kağıt havlu serip patlıcanları üzerlerine koyup bir kenara alıyoruz.

Ayrı bir kapta 2-3 kaşık sıvı yağ ve ya margarini kızdırıp soğan ve kıymayı bu yağda kavuruyoruz soğanlar yumuşayıp kıyma suyunu salıp çekince üzerine sarımsağını domatesini salçasını tuzunu biberini maydonozunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz .

Kıymalı harç pişince tepsiye alıp ortasını yardığımız patlıcanların içine bu harcı yayıyoruz üzerlerine domates biber ve ya maydonoz koyuyoruz.

Sıcak suyun içine yarım kaşık salça ve tuz ekleyip karıştırıyoruz tepsideki karnıyarıkların kenarından bu suyu döküyoruz fırınımızın alt bölümünde 20 dk. kadar pişiriyoruz .

Afiyet Olsun..