8.11.2008

KİREMİTTE KÖFTE




Lokantalarda en sık yediğimiz yemekti ama evde yapmayı öğrendim artık sizlerle de paylaşmak istedim Malzemeleri aslında göz kararı yaptım ama yaklaşık ölçü vereceğim sizler damak tadınıza kişi sayınıza göre artırıp çoğaltabilirsiniz.




400 gr. Kıyma içine 3 dilim ekmek içi, 3-4 diş sarımsak, yarım soğan (rendelenmiş) tuz, karabiber, kuru nane,kuru reyhan (bunları damak tadınıza göre ayarlayın artık) yarım bağ maydanoz koyup 5 dk. Kadar yoğuruyoruz yarım saat kadar buzdolabında bekletip kremit kaplara her birine 5’er tane olmak üzere köftemizi yuvarlayıp koyuyoruz aralarına soğan domates ve biber diziyoruz Üzerlerini geçecek kadar salçalı su ve tuz ekleyip fırına veriyoruz Kapların üzerine alimünyum folyo örttüm üzeri kurumasın diye tamamen kapatmıyoruz sadece üzerine öylece koyuyoruz yarım saat fırının en alt tabakasında pişiriyoruz köfteler pişince üzerine kaşar peyniri rendesi serpiyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz size birde püf noktası yarım çay bardağı kadar süt katın kıymalı harcın içine hadi canım demeyin deneyin mutlaka yumurta koymadım ben köfteye sütle yoğurdum bu kremit kaplar artık her markette satılıyor hem şık hem sağlıklı hemde yemeklerin tadına tat katıyor

Afiyetler olsun..