30.11.2008

RULO BÖREK




İşte size çok pratik ve çok lezzetli bir börek tarifi daha ansızın biz geliyoruz diyen misafirler için. 6 kişi ağırlanabilir bu tarifle. Biraz sarı çıkmış resimde Hiloşum için olsun bu tarif de :)


Malzemeler:
3 adet yufka

3 adet yumurta

125 gr.(yarım paket) margarin

1 su bardağı yoğurt

3 adet orta boy haşlanmış patates (peynirli yapmak isterseniz 4/1 kalıp beyaz peynir)

tuz, kırmızı pul biber


Yapılışı:

Sosu için;Margarini ocakta eritip biraz ılıması için bekletiyoruz.

Yumurta ve yoğurdu çırpıyoruz içine ılımış olan margarini döküyoruz ve biraz tuz ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
Haşlanmış patatesleri çatal yardımıyla eziyoruz arzuya göre pul biberle tatlandırıp sosumuzun içine ekleyip karıştırıyoruz.

Yufkalardan en düzgün olanını tezgaha seriyoruz sosumuzun üçte birini yufkamızın üzerine yayıyoruz.

İkinci yufkayı üzerine yerleştirip yine sosun kalan kısmının yarısını döküp yayıyoruz . Üçüncü yufkayı da diğerlerinin üzerine koyup artan sosu üzerine dökerek yayıyoruz.

Yufkalarımızı kenardan başlayarak rulo halinde sarıyoruz bir tepsiye koyup buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.




Buzdolabında sertleşen böreğimizi alıp 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesip yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yan yatırarak diziyoruz.

Orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz.




Afiyet Olsun.