18.11.2008

SEBZELİ KARNABAHAR


Karnabahar en sevdiğim sebzelerden biri kızım ek gıdalara geçtikten sonra sık sık mutfağıma girer oldu değişik pişirme yöntemleriyle hem ben hem de kızım bu faydalı sebzeden yararlanma imkanı buluyoruz eşim pek sevmiyor ama bu akşam o da biraz tattı gerçekten çok leziz olmuştu çocuklar için de çok besleyici sağlıklı bir tarif . Bir deneyin derim.
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar (500 gr.)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük boy soğan
1-2 çorba kaşığı salça
100 gr. kıyma
2 adet patates
1 adet havuç
2 çorba kaşığı bezelye tuz ve arzu ettiğiniz baharatlar
Yapılışı: Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ve salçayla kavuruyoruz.
İçine kıymayı ilave ediyoruz.
Patatesleri ve havuçları küçük küçük doğrayıp tencereye koyup 5 dk. kadar kavuruyoruz.
Üzerlerine sıcak su ekleyip (yaklaşık 3-4 su bardağı kadar) patatesler hafif yumuşayına kadar pişiriyoruz.
Yıkayıp çiçeklerini ayırdığımız karnabaharları da ekleyip kısık ateşte 20 dk. kadar daha pişirip üzerine bezelyemizi ekleyip ocağımızı kapatıyoruz.
Bezelye haşlanmamış ise patateslerle beraber atıyoruz tenceremize bir de isterseniz karnabaharı başka bir kapta haşlayıp öyle de ilave edebilirsiniz ama ben tadı ve kokusu sinsin yemeğe diye haşlamadan hep beraber pişirdim.
4 kişi ağırlanabilir bu malzemelerle.
Afiyet olsun..