21.12.2008

BÜRYAN PİLAVI


Bu tarifi Anneler Forumunda Suna arkadaşımdan duymuştum ilk.
O günden sonra davetlerimde vazgeçilmezim oldu. Fotoğrafı pek güzel çekemedim telaştan ama tadı enfes. Göçmen Pilavı olarak da biliniyor denemenizi tavsiye ederim.
Sevgili Suna ve Birgül annesine saygılar sunuyorum buradan.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su ve ya tavuk suyu
4 adet tavuk budu
1 adet soğan
ve tereyağ dilediğiniz kadar
Yapılışı: Tavuk butlarını haşlıyoruz. Ben genelde düdüklü tencerede 15 dk. kadar haşlarım.
Pirincimizi üzerini geçecek kadar sıcak suyla ıslatıp 20 dk. dinlendiriyoruz.
Soğanımızı çok küçük doğruyoruz.
Bir tencerede yağ ve soğanı kavuruyoruz. İyice yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
uygun büyüklükte bir fırın tepsimize kavrulan pirinç ve soğanımızı yayıyoruz. Üzerlerine sıcak suyumuzu ekleyip tavuk butlarını güzelce yerleştiriyoruz.
Orta ısılı bir fırının alt katında Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
İşte bu kadar Suna arkadaşımın dediği gibi basit ama çok lezzetli.
Tepsimin büyüklüğünü yarın ölçüp vereyim unutmazsam.
Afiyet Olsun..