20.12.2008

DOMATES ÇORBASI


Hep hazır alıp yediğimiz, çok sevdiğimiz domates çorbasını daha sağlıklı olur diye evde yapmaya karar verdik eşimle birlikte :)

Malzemeler:
3 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı un (tepeleme)

1 tatlı kaşığı salça
2.5 su bardağı su ve ya et suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, kuru nane
2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Tenceremize sıvı yağı ve dolu dolu bir yemek kaşığı unumuzu ekleyip hafif kavuruyoruz çok sarartmadan. İçine salçamızı ilave edip karıştırıyoruz. (salça arzuya bağlı rengi daha hoş olsun diye koydum isterseniz koymayabilirsiniz)
Domatesleri rendeliyoruz tenceredeki karışıma ekleyip iyice karıştırıyoruz topak topak olmaması için.
Daha sonra yavaş yavaş sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip devamlı karıştırarak çorbamız koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Çorba hazır olunca tel bir süzgeçten geçirip servis kaselerine koyuyoruz üzerine kaşar peyniri rendesi ve arzuya göre nane ekleyip servis ediyoruz.
Hazır alınanlardan bin kat daha güzel ve daha sağlıklı gerçi domates mevsimi değil ama yazdan hazırladığımız domates konservelerinden yapılabilir.
Ben çekirdekleri filan ağıza gelmemesi için tel süzgeçten geçirdim.
Birde ben mutfakta başka işlerle uğraşırken eşim çorbayı karıştırıyordu içine haşlanmış patates ve havuç atmış birer dilim daha lezzetli olsun diye gerçekten güzel olmuştu yakışmış. Eşimin ellerine sağlık.
Afiyet olsun..