30.12.2008

ELMALI KURABİYE



Hafta sonu annemlerdeydim kardeşim elmalı kurabiye istedi bende seve seve yaptım. Lise yıllarında çok yapar yerdik. Evlendiğimden beri bir türlü hamurunu tutturamamıştım o yüzden hep yuvarlak yapmak zorunda kalıyordum ama bu kez oldu. Hamuru biraz sert yoğurmak gerekiyor birde elmalar iyice suyunu çekmiş olmalı yoksa hamur rulo yapılmıyor.
Malzemeler:

100 gr. margarin

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1/2 su bardağı pudra şekeri

1/2 su bardağı yoğurt

2.5 su bardağı un

1/2 paket kabartma tozu

İç Harcı için:
2 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı toz şeker
ceviz içi ve tarçın

Üzeri için; pudra şekeri

Yapılışı: Önce elmalarımızı rendeliyoruz. Tavamıza alıp üzerine şeker ve dilediğimiz kadar çekilmiş ceviz içi ve tarçın ekleyip, elmalar iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Oda sıcaklığında beklemiş ve yumuşamış margarini derince bir kaba alıyoruz. Yoğurdunu, pudra şekerini ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışıma un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
Hamuru üç eşit parçaya ayırıyoruz. Bir parçasını elimizle yuvarlayıp tezgaha alıyoruz merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıp sekiz eşit parçaya bıçakla kesiyoruz.



Parçaların her birinin geniş olan kısımlarına elmalı harçtan biraz koyup rulo halinde sarıyoruz. tepzimize dizip orta hararetli fırında üzerleri kızarana dek pişiriyoruz. Üzerlerine birşey sürmüyoruz yanlızca fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri eliyoruz ve servis ediyoruz.



Afiyet Olsun..