3.12.2008

KABAK KÖFTESİ


Kabak köftesi lise yıllarımda ne çok yapar yerdik. Çok severim eşim sevmediği için evlendiğimden beri hiç yapmamıştım dün kızım için yaptım severek yedi kuzum bundan sonra sık sık yapar yeriz.

Çocuklarınıza tattırın mutlaka bu sağlıklı yemeği.


Malzemeler:

3 adet orta büyüklükte kabak

1 adet yumurta

1 çay bardağı un

2 dilim bayat ekmek içi

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı kaşar peyniri

tuz, kara biber, kırmızı pul biber ve arzu ettiğiniz bahartlar


Yapılışı:

Kabakların kabuğunu soyup, rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Kabak çok su bırakıyor bunu için bir süzgece alıp 1-2 saat suyunun akmasını bekleyin.
Kabak iyice suyunu salınca elizinle sıkarak derin bir kaba alın üzerine unu, yumurtayı, ekmek içini, kaşar peynirini ekleyin sarımsağı ezerek ve ya rendeleyerek onu da malzemelere ekleyin tuzunu ve baharatlarını koyup, köfte gibi yoğurun.
Teflon bir tavaya 4-5 kaşık sıvı yağ koyup kızdırın.
Bir kaşık yardımıyla köfteyi aralıklı olarak kızgın tavaya döküp iki tarafınıda kızartarak biraz soğuk olarak servis edin.
Not: Kabağı süzgeçte ne kadar bekletirseniz bekletin yinede sulu oluyor yani tam köfte gibi koyu kıvamlı olmuyor biraz sıvı oluyor o yüzden kaşık yardımıyla döküyoruz tavaya bu işi ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi olur çünkü bekledikçe kabaklar daha da sulanır ve içinden çıkılmaz bir hal alır. İlk yaptığım zamanlar da çok gelmişti başıma :)
Afiyet Olsun..