31.12.2008

KISIR VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




Hergün yesem bıkmayacağım lezzetlerden iki tanesini daha sunmak istedim size. Kısır ve Hindistan cevizli kurabiye. Kurabiyenin tarifini mutfaksırları'ndan aldım. Bu güzel tarif için teşekkür ederim.

Kısır için malzemeler:
1 su bardağı ince köftelik bulgur

1 su bardağı sıcak su

1 adet küçük boy soğan

1 yemek kaşığı salça

1 fincan sıvı yağ

yarım bağ maydonoz

2 adet yeşil soğan

5-6 adet kıvırcık yaprağı

3-4 dal nane

tuz, pul biber, karabiber dilediğiniz kadar

Yarım limonun suyu

Yapılışı: Bulguru sıcak su ile ıslatıyoruz ve ağzını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Maydonozu,yeşil soğanı, kıvırcığı ve naneyi ince ince kıyıyoruz.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda salça ile birlikte bir miktar soteliyoruz.
Bulgurlarımız suyunu çekince doğradığımız yeşil sebzelerle, sotelediğimiz soğanlarla, tuz ve dilediğimiz baharatlarla harmanlayıp kaselere servis ediyoruz.
Birçok insan kısıra kıvırcık koymaz ama ben hep koyarım daha güzel oluyor bence .


Hindistan cevizli kurabiye için malzemelerim:

1 paket margarin,
5 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

3.5 Su bardağı un

1 paket hindistan cevizi

2 adet yumurta

Yapılışı: Margarini oda sıcaklığında bekletip yumuşatıyoruz.

İçine pudra şekerimizi, unumuzu, kabartma tozumuzu ekliyoruz ve 4 yemek kaşığı hindistan cevizimizi ekliyoruz. Yumurtamızın bir tanesinin tamamını bir tanesininde sarısını hamura ekliyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlıyoruz önce yumurtanın beyazına daha sonra kalan hindistan cevizine bulayıp tepsimize diziyor orta hararetli fırında üzerleri kızarıp çatlayana kadar pişiriyoruz.

Çok tatlı bir kurabiye olmuyor o yüzden daha tatlı olmasını isterseniz pudra şekeri miktarını bir iki kaşık daha artırabilirsiniz.

Afiyet olsun..