4.12.2008

RULO PASTA


Yine misafir ağırladık bugün bayram telaşı temizlik filan derken fazla birşey yapamadım. Rulo Pasta ve Kır pidesi vardı menüde. Kır Pidesi annemin maharetli ellerinden çıktı. Pastamın tarifini vereyim Pideyi yarın eklerim çok yorgunum şu an ama güzel tatlı bir yorgunluk üzerimdeki.

Malzemeler:
Kek için:
1 su bardağı un (200 g.)
3 adet orta boyda yumurta
1.5 çay bardağı toz şeker (150 gr.)
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Kreması için:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt (250 ml.)
Fındık büyüklüğünde tereyağ ve ya margarin

Üzeri için:
1/2 paket hazır toz halde çikolata sosu
225 ml. süt (1 + 4/1 su bardağı)

Yapılışı: Önce kremamızı hazırlayalım. Tencereye şeker ve unu koyalım yavaş yavaş soğuk sütümüzü ilave edip karıştırarak orta ısılı ocakta pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp yağımızı ilave edelim. Bir kenarda kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak soğumaya bırakalım. Ben çok az da kakao koydum kremama.
Kekimiz için, yumurta ve şekeri iyice köpük köpük olup şeker eriyene kadar çırpalım. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve bir kaşık yardımıyla malzemeleri iyice birbirine yedirelim.
Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsimize (30*30) kekimizi döküp orta ısılı fırının (160 derece) orta katında pişirmeye bırakalım.
Kekin üzeri hafif pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alalım. Kağıdıyla beraber rulo halinde sarıp üzerini bir bezle örterek ılınmaya bırakalım.
Kekimiz ılıyınca kağıdından çıkararak içine soğumuş olan kremamızı yayalım.İsteğe göre 2 adet muzu bütün olarak yerleştirelim. Kekimizi rula halinde sarıp buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Kekimiz soğurken bizde ayrı bir tencerede üzeri için, süt ve çikolata sosumuzu karıştırıp orta ısılı ocakta yine muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip ılıması için ara sıra karıştırarak bekletelim.
Ilıyan çikolata sosumuzu kekimizin üzerine düzgün bir şekilde yayıp süsleyelim. Yine buzdolabında 3-4 saat bekletip servis edelim.
Not: Kekiniz fırında biraz sertleşirse 1 çay bardağı sıcağa yakın şekerli su ile ıslatıp ondan sonra kremamızı arasına dökelim.
Afiyet Olsun..