22.12.2008

RUS SALATASI


Rus salatsı bayram da ikramımdı. Gerçi evde durmadığımızdan pek kimseye ikram edemedim hepsi bana kaldı :) çok seviyorum sizlerle de paylaşmak istedim.


Malzemeler:

2 adet orta boy patates

3 adet orta boy havuç

250 gr. kornişon turşu

1 su bardağı konserve bezelye

1/2 su bardağı yoğurt

3 çorba kaşığı mayonez

5-6 damla limon suyu

tuz


Yapılışı: Patates ve havuçları küçük küpler halinde doğruyoruz. Hafif diri kalacak şekilde haşlıyoruz. 15 dk. yeterli olur sanırım ben genellikle düdüklü tencerede 5 dk. haşlıyorum.

Kornişon turşuyuda yine küçük küpler halinde doğruyoruz.

Genişce bir kasede mayonez, yoğurt, bir miktar tuz ve limon suyunu çırpıyoruz.İçine konserve bezelyeleri, havucu, patatesi, turşuyu ekleyip yavaşça sebzelere zarar vermeden karıştırıyoruz. Dolapta soğutup dilediğimiz şekilde servis ediyoruz.

Bu malzeme 5-6 kişiye ikram edilebilir. Ben turşuyu biraz bol tuttum öylesini daha çok seviyorum siz damak tadınıza göre ayarlarsınız.

Afiyet Olsun..