19.01.2009

BRÜKSEL LAHANASI (PATATESLİ HAVUÇLU)


Dün markette brüksel lahanası dikkatimi çekti hep ön yargıyla bakıyordum sevmem diye düşünüyordum o yüzden hiç almamıştım şimdiye kadar ama faydalı bir sebze olduğunu duyduğum için kızım sever belki diye aldım bir paket. Bugün internette biraz araştırdım Brüksel lahanası nasıl pişirilir diye ve Portakal Ağacında bu tarifi gördüm lezzetli olacağını düşünerek denemeye karar verdim. Eşimin sevmeyeceğinden adım gibi emindim yine de yaptım tarifde yoktu ama et koydum biraz içine, sevmezse etlerini yer dedim tahmin ettiğim gibi hiç sevmedi eşim ama kızımla ben çok sevdik bayıldım ben iki tabak yedim :) böyle biraz ekşili olsa süper olurmuş hafif tatlımsı bir tadı var normal lahanaya çok benziyor. Bence bir alın deneyin en azından çocuklarınız için.

Bu güzel tarifi bize kazandırdığı için Portakal Ağacına çok teşekkür ederim.


Malzemeler:



1 paket brüksel lahanası (ben 7 tane kullandım sevmezsek diye)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
10-15 arpacık soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 havuç
2 patates
1-1,5 litre kaynamış su
tuz
karabiber


İsteğe göre tavuk ve ya etli yapabilirsiniz


Yapılışı: Havuçları soyup halka halka ve ya yarım ay şeklinde doğrayın.

Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın.

Patateslerin de kabuklarını soyup yıkayarak iri küpler halinde doğrayın.

Brüksel Lahanasını sirkeli su içerisinde bekleterek iyice yıkayın.

Bir tencereye sıvı yağı koyun önce soğanları koyup bir müddet kavurun daha sonra havuçları atın ve biraz daha kavurun. Salçayı ekleyin. Brüksel lahanalarınıda ekleyip lahanalar hafif yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin en son patatesleride ekleyerek biraz daha kavurun ve sebzelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ilave edin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip tuzunu biberini ekleyerek ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.

Çok güzel bir aroması oluyor yemeğin. Dün bir de brokoli aldım marketten yine ilk defa aldım. Çorba yaptım kuzuma bende çok sevdim tarifi aldığım arkadaşım izin verince yayınlayacağım.

Afiyet Olsun..