İzleyiciler

face hesabım

Bu Blogda Ara

Yükleniyor...

Bana ulaşın

mutfaktabenvarim@hotmail.com

Arşiv

Blog Listem

9 01 2009

HALLEY PASTA (PRENS TATLISI)




Kaç gündür vakit bulup ilgilenemedim bloğumla tariflerim birikmiş yavaş yavaş eklerim artık şimdi vereceğim tarifi az önce yaptım çok hoşuma gitti hemen buraya koştum sizinle paylaşmak için. Kızım çekiştiriyor zar zor yazıyorum :) Bu tarifi ben bir kaç ay önce Hilal arkadaşımdan duymuştum. Geçen akşam da yemekteyiz programında bir bayan yaptı. Zaten çok merak ediyordum, denemek istiyordum ama unutuyordum. Bugün marketten Halley alıp hemen denedim ve bayıldım çok basit bir tarif ama tadı çok güzel yine ansızın biz geliyoruz diyen misafirler için ideal:)
Malzemeler:

10 adet halley

1 su bardağı süt

1 paket sade kremşanti

1 paket çikolata sosu

2.5 su bardağı süt (çikolata sosu için)

1 su bardağı hindistan cevizi


Yapılışı: Halleyleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
1 bardak sütle kremşantiyi mikserle kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Çırptığımız kremşantinin içine doğradığımız halleyleri ve hindistan cevizini ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bu karışımı küçük kuplara ya da kaselere pay ediyoruz.
Bir paket çikolata sosunu 2.5 su bardağı süt ile çırpıyoruz.Orta hararetli bir ocakta koyulaşıncaya kadar pişirip, soğutuyoruz.
Soğuyan çikolata sosumuzu kuplardaki pastamızın üzerine paylaştırarak döküyoruz. Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyip Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
İşte bu kadar . Gerçekten çok basit programda bu tarifi yapan bayan içine frambuaz da koymuştu sanırım içine değişik meyveler koyulup yapılabilir daha da güzel olur bence.
Ben yine yazdığım tarifin yarısını uyguladım yanlız 5 halley yerine 4 tane kullandım çünkü kızımla dayanamayıp bir tanesini yedik :) İşte 4 halleyle resimde görünen kaseden 3 tane doldu tam bize göre. Sanırım malzemelerin hepsiyle 6-7 kişi ağırlayabilirsiniz.


Afiyet Olsun.


 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©