20.01.2009

ISPANAKLI BÖREK


Benim en sık yaptığım börektir çok severiz tarifi kayınvalidemden almıştım. Genelde böreklerimin yapım şeklini değiştirsemde sosu hep böyle yaparım sizinlede paylaşmak istedim. Mantarlı,peynirli, kıymalı, patatesli, mercimekli, kabaklı olarak da yapabilirsiniz.


Malzemeler:


5 adet yufka


Sosu için:


1 su bardağı süt


1/2 su bardağı sıvı yağ


2 yemek kaşığı yoğurt


1 adet yumurta


İç harcı için: Bir bağ ıspanak,tuz, kırmızı pul biber

Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta sarısı


Yapılışı: Sos için sütü,yoğurdu, yağı, 1 adet yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Mikserle çırparsanız daha iyi olur bütün malzemeler birbirine karışır. İsterseniz üzerine sürmek için ayırdığınız yumurtanın beyazınıda ekleyebilirsiniz.

İç harcı için ; Ispanakları ayıklayıp iyice yıkıyoruz. Küçük parçalar halinde doğruyoruz tuz ve arzu ettiğimiz baharatlarla lezzetlendiriyoruz.


Fırın tepsimize bir adet yufkamızı seriyoruz dışarı sarkan kısımlarını kesiyoruz üzerine kaşık yardımıyla sos döküyoruz. Bir sıra yufka bir sıra sos olacak şekilde üç yufkamızıda tepsimize diziyoruz. İç harcımızı arasına yayıp diğer kalan 2 yufkayıda yine bir sıra sos bir sıra yufka olacak şekilde tepsimize koyuyoruz. Sos malzememizden bir miktar artırıp yumurtanın sarısıyla karıştırarak böreğimizin üzerine döküyoruz.

Orta hararetli fırında 20 dk. pişirip dilimleyerek servis ediyoruz.

Pişirmeden öncede dilimleyebilirsiniz ama böyle dilimlemeden pişirince börek çok güzel kabarıyor ve içi daha güzel pişiyor.

Afiyet olsun .