14.01.2009

PORTAKALLI KURABİYE (34.PDÇS Etkinliğine)

İlk evlendiğim günlerde Fikret Doruk Aktoros'un yemek kitabını almıştım. O kitapta görmüştüm bu tarifi tam üç senedir denemek istiyordum çok ilginç gelmişti bana ama acaba ekşimi olur korkusuyla cesaret edemiyordum. En sonunda denedim dün ve çok beğendim nefis bir tat.
Ben yemek yapmayı pek bilmiyordum evlendiğimde Fikret Bey'e sonsuz teşekkürler ediyorum çok yardımcı olmuştu bana kitabı.

Tarifimle 34.PDÇS Etkinliğine katılacağım Zehra arkadaş ev sahibesi kendisine kolaylıklar diliyorum.
ARKADAŞLAR PORTAKAL BÜTÜN HALDE RENDELENİYOR KABUKLARI DAHİL
Malzemeler:
1 adet orta boy portakal

1 su bardağı toz şeker

5.5 su bardağı un

250gr. margarin (1 paket)

1 adet yumurta
1.5 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için:
1 kahve fincanı toz şeker
1 avuç ceviz,fındık ve ya badem içi


yapımına geçmeden önce benim kuzucuğumun yaptığı kurabiyelerin de resmini eklemek istedim iki tane yaptı benim güzel kızım:)

YAPILIŞI: Portakalı iyice yıkıyoruz. Bütün halde rendenin iri kısmıyla rendeliyoruz. Üzerine 1 su bardağı toz şekeri ilave ediyoruz ve biraz ıslanması için bir kenarda bekletiyoruz.

Ayrı bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinin üzerine 1 adet yumurtanın sarısını, unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. İçerisine Portakallı şekerli karışımı döküp malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğuruyoruz.

Hamurumuz hazır olunca, elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyor ve yuvarlıyoruz. Sarısını hamura koyduğumuz yumurtanın beyazına kurabiyemizi batırıyoruz ardından üzeri için olan bir kahve fincanı şekere batırıp tepsiye diziyoruz. Ortalarına ceviz ve ya fındık (evde badem vardı ben ondan koydum) yerleştirip fırına veriyoruz. (150 derecede yaklaşık 15 dk. kadar pişirdim)

Üzerleri hafif kızarınca fırından alıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.