1.03.2009

KARNABAHAR KÖFTESİ


Karnabahar köftesini sevgili Armina arkadaşımın bloğu bendensofralarınıza'da görmüştüm. Karnabaharı çok sevdiğim ve çok da faydalı bir bitki olduğunu bildiğim için hemen denedim. Eşimde dahil çok beğendik sizlere de tavsiye ederim. Paylaşmama izin verdiği için sevgili Armina' ya çok teşekkür ederim.

Malzemeler:
Köftesi için:
1/2 karnabahar
1 Su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı un
1adet küçük boy kuru soğan ( rendelenmiş)
1 Yumurta
Karabiber, tuz, pul biber ve arzu ettiğiniz baharatlar

Kızartmak için, sıvı yağ ve galeta unu

Üzeri için, yoğurt ve dereotu

Yapılışı: Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyoruz ve az suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Suyunu süzüp blenderden geçirerek ya da bir püre aletiyle iyice eziyoruz.
içerisine köfte için gerekli malzemeleri koyarak güzelce yoğuruyoruz.
Elimizle ve ya bir kaşık yardımıyla şekil verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda her iki yüzüde kızarana dek pişiriyoruz.
Üzerine dilerseniz yoğurt ve dereotunu karıştırarak dökebilirsiniz güzel bir tat veriyor.
Afiyet Olsun.