4.03.2009

PETİBÖR BİSKÜVİLİ PASTA


Evde artan bisküvileri değerlendirmek için hem pratik hem lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

1  paket petibör bisküvi
1/2  litre süt (2.5  su bardağı kadar)
1 tepeleme yemek kaşığı un
2  yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı filtre kahve (marka yazamıyorum suya karıştırıp içtiğimiz kahve)
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
25 gr margarin (yaklaşık bir yemek kaşığı)

Yapılışı: Bisküvileri derince bir kaba kırıyoruz. Şekilde görüldüğü gibi :) bisküvileri kırma işini büyük bir zevkle kızım yaptı kendisi kırıp dökmeye pek meraklıdır da her çocuk gibi :) 

Un, kakao, vanilya, toz şekeri ve kahveyi bir tencerede güzelce karıştıralım üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim ve orta hararetli ocakta kaynayıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Piştikten sonra margarini ilave edip mikser yardımıyla çıroalım. Böylece hem soğumuş hem de margarin karışmış olacak.

Bu karışımı kırdığımız bisküvilerin üzerine döküp fazla zedelemeden karıştırıyoruz.

İstediğimiz bir kalıbın tabanına streç film seriyoruz. Pastamızı bu kaba döküp buzdolabında bir gece bekletip bir servis tabağına ters çeviriyoruz. Streç filmi alarak üzerini süsleyip servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun..