15.04.2009

MAKARNA SALATASI


yarım paket makarna
5-6 adet kornişon turşu
2 adet salatalık
2 adet havuç
1/2 su bardağı bezelye
1 su bardağı yoğurt
2-4 yemek kaşığı mayonez
arzuya göre salam, sivri biber, mısır konservesi
tuz ve 1-2 kaşık z. yağ
Yapılışı: Makarnayı paketin üzerinde yazan pişirme süresine göre haşlayın.
Bezelye ve küp küp doğranmış havucu da çok yumuşamayacak azıcık diri kalacak şekilde haşlayın.
Turşuları küçük küçük doğrayın.Derince bir kapta yoğurt ve mayonezi iyice çırpın tuzunu yağını ekleyin.
Makarna haşlanınca süzgeçten geçirip biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra diğer malzemelerle birlikte yoğurtlu karışıma ekleyip fazla sebzeleri zedelemeden karıştırıp souk olarak servis edin.
Afiyet Olsun.