3.05.2009

MANTARLI TAVUK EŞİMİN TARİFİYLE:)


Eşim bu yemeği anlatır dururdu bekarken çok yaparmış benim yaptığım mantarlı tavuğu pek beğenmezdi en sonunda ısrarlarıma dayanamayıp kendisi yaptı. Aslında tarifde malzemelerde değişik bir şey yok bildiğimiz mantarlı tavuk ama bilmem onun elinden çıktığı içinmidir gerçekten nefis oldu benim yaptıklarımdan bin kat güzeldi. Ellerine sağlık diyorum tekrar buradan. Söz verdiğim için ekliyorum tarifini.
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
3-4 adet domates
2 adet çarliston biber
6-7 adet mantar
1 adet soğan
tuz, kekik, kuru nane, kırmızı pul biber ve arzu ettiğiniz baharatlar.
Yapılışı: Soğanı soyup biraz irice doğruyoruz.Tavuk etini, mantarları, ve çarliston biberide çok küçük parçalar halinde doğruyoruz.
Teflon bir tencereye çok az sıvı yağ koyuyoruz.
Önce soğanları ve biberleri tencerenin en altına diziyoruz üzerine tavuğu onun üzerine mantarları en üste de kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri güzelce yayıyoruz. Tuzunu baharatlarını ilave ediyoruz.
Kısık ateşte hiç karıştırmadan su eklemeden domateslerin suyuyla kendi kendine pişmeye pırakıyoruz.
Afiyet Olsun.