5.05.2009

PATATESLİ OMLET


Kahvaltılar için çok değişik olmasa da benim, kızımın ve eşimin çok severek yediği bu tarifi paylaşmak istedim. Bizim her günümüz pazar kahvaltısı tadında geçiyor eşim okula geç gittiği için hergün kahvaltıya ne hazırlasam diye düşünüp duruyorum. Bir kaç tarifim daha var kahvaltılık onları da ilerleyen günlerde deneyip sizlerle paylaşacağım.
Malzeme listesi vermeyeceğim patates ve yumurta başka birşey yok zaten adı üzerinde patatesli omlet.
1 adet büyükçe bir patatesi küp küp doğruyoruz. Sıvı yağda kızatıyoruz ve kağıt havlu üzerine alıyoruz yağını alması için.
2 adet yumurtayı bir miktar tuz ve pul biberle çırpıyoruz.
Teflon tavaya bir -iki damla yağ damlatıp patatesleri içine atıyoruz. Zaten patates yağlı kaldığı için çok yağ koymanıza gerek olmuyor. Tava iyice kızınca çırptığımız yumurtalarda üzerine döküp her iki yönü kızarana kadar pişiriyoruz.
Bizim gibi üç kişilik aileler için yeterli bu malzeme bence. Dilerseniz içine peynirde ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.