17.11.2009

ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI


Kızım çok severdi küçükken yoğurt çorbasını zamanla yemez oldu sanırım bıktı biraz, hep bildiğimiz pirinçli haliyle yapardım ama bir arkadaşımda şehriyelisini yedik kızım da, bende çok sevdik artık şehriyeli yapıyorum daha güzel oluyor bence resim biraz bulanık çıkmış ama tadı çok güzel.
Malzemeler:
1 adet yumurta

1 çorba kaşığı un

5 çorba kaşığı süzme yoğurt

3 çorba kaşığı arpa şehriye

1 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı su Daha fazla da olabilir

tuz, nane


Yapılışı: Öncelikle suyu dört bardak yazdım ama biliyorsunuz kaynadıkça koyulaşıyor çorba siz sevdiğiniz kıvamda daha fazla su da ekleyebilirsiniz.
Yoğurt, un ve yumurtayı bir tencerede iyice çırpıyoruz üzerlerine şehriyeyi ekliyoruz suyumuzla inceltip karıştırarak ocağa koyuyoruz. Kaynayana kadar sürekli karıştırıp kaynadıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getiriyoruz. Ara sıra karıştırarak şehriyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

İsterseniz tereyağını içine ilave edin çorbanın ve ya biraz naneyle bir tavada eritip servis yaparken üzerine gezdirin.

Afiyet Olsun