24.03.2009

UN KURABİYESİ




Yine eski şablonuma döndüm. Sanırım en kullanışısı bu benim için gadget alanı geniş diğer tema çok güzeldi hala aklım onda ama giriş yapacak yer yoktu bloga hemde tek sütunluydu:( keşke biraz olsun anlasam şu kodlardan neler yapardım. Birbirinden güzel şablonlar buldum ama hepsinin bir yanı eksik mutlaka, mesela bu şablonumunda yazı tipleri renkleri ayarlanamıyor kayıtlarımın başlığı siyah hiç hoşuma gitmiyor aslında düzenlemesi basitmiş ama zaman ayırıp da öğrenemiyorum.
Neyse size içinde çok harika şablonlar bulunan bir site önereyim belki ben yapamadım ama sizler gönlünüze göre düzenleyip blogunuzu güzelleştirebilirsiniz.

http://www.ourblogtemplates.com

Gelelim un kurabiyemize bilmeyen yoktur herhalde ama ben yinede çok sevdiğim için paylaşmak istedim sizlerle.

Malzemeler:

225 gr margarin ve ya tereyağ (1 paketten biraz az)
1 kahve fincani sivi yag
1 su bardağı pudra sekeri (damak tadınıza göre azaltabilirsiniz miktarını)
4 çorba kaşığı bugday nisastasi
1 paket vanilya

4 su bardagi kadar Un

Yapılışı: Margarini ve ya tuzsuz tereyağını oda sıcaklığında yumuşatıyoruz.İçerisine sıvı yağı,pudra şekerini ve nişastayı da ekleyip mikser yardımıyla iyice krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz veya elimizle iyice yoğuruyoruz. Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Elimizle şekil verip tepsimize diziyoruz (tepsiyi yağlamaya gerek yok) ve 150 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

23.03.2009

ISLAK (YAŞ) KEK




Islak keki kim sevmez ki ? Çocukluğumuzun vazgeçilmez tatlarından. Pek fazla tarif bilinmezdi kime gitsek mutlaka yapılırdı bende bayılırdım. Belki bilmeyenler vardır diye işte tarifim geliyor .

Çok oldu yapalı hemen yapınca eklemek gerekiyor bloga aslında ama vakit bulamıyorum. O yüzden yine un miktarını unuttum ben ama 3 su bardağı diye hatırlıyorum.


Malzemeler:

4 yumurta

2 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

1 paket vanilya

5-6 kaşık kakao (dilediğinz kadar koyabilirsiniz damak tadınıza göre)

1 su bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)


Yapılışı: 4 yumurta ve 2 su bardağı şekeri şeker iyice eriyinceye kadar mikserle çırpıyoruz. (eskiden mikser yoktu kolum çok yorulurdu çırparken kardeşimle dönüşümlü olarak çırpardık:) )

Süt, yağ, kakaoyu da içine ekleyip biraz daha çırpıyoruz ve bu karışımdan bir su bardağı ayırıyoruz.

Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyip yavaşça karıştırarak, hamurumuzu elde ediyoruz.

Yağladığımız bir fırın kabına döküp, (ben 26 cm. çapında borcam yuvarlak tepsimi kullandım ) orta hararetli bir fırında kekimiz pişiriyoruz.

Yine yazacağım kekinizin üzeri kızarıp içi pişmediyse alimünyum folyoyla üzerini kapatıp pişirmeye devam edebilirsiniz. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Kekimiz pişince sıcakken üzerine ayırdığımız sosu döküp soğuyunca servis ediyoruz.

Afiyet Olsun..

20.03.2009

İLETİŞİM

Merhabalar herkese yorumları bir süreliğine kapatmam gerekiyordu o yüzden soru, görüş ve şikayetleriniz için bir mail adresi aldım her türlü soru, sorun ve önerilerinizi yazabilirsiniz. Herkese sevgiler..

mutfaktabenvarim@hotmail.com

19.03.2009

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ




Blogumun görünümünü değiştirdim bugün aylardır içim gidiyordu bu temaya ama css uzantılı olduğu için yükleyemiyordum bloguma. xml olarak düzenlenmiş olduğunu görünce çok sevindim hemen yükledim biraz uğraştırdı gerçi yanlış yapıyormuşum kaç defa denedim olmadı en sonunda oldu. Çiçek açtı blogum tam benim tarzım çiçekler, kelebekler, pembe renk harika bugün hiç kapatmadım bilgisayarı betüşden bulduğum her fırsatta girip blogumu seyrettim :) Daha tam düzenleyemedim ama fırsat buldukça düzenleyeceğim arkadaşlarım silinmiş onları tekrar ekleyeceğim.
Yemekteyiz programında çok tartışılmıştı bu tatlı yok neden yalancıymış, menüye yalancı yazılmamış gerçek sanılmış filan bende merak ettim denedim. Gerçek tavuk göğsünün içine gerçekten tavuk koyuluyormuş çok şaşırdım ben sadece ismi öyledir diye düşünüyordum evde tavuk olmadığı için koymadım ben ama tavuklu olarak da yapacağım mutlaka inşaallah.

Malzemeler:

1 litre süt
1,5 Su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin (125 gr.)
2 çay bardağı un
2-3 parça damla sakızı
1 paket vanilya

Yapılışı:
Öncelikle belirteyim tavuk göğsü tepsiye dökülüp daha sonra dilimlenerek ve iki yanından içe doğru katlanarak servis
yapılıyormuş . Ben kaselere koyarak servis yaptım.
Margarini bir tencerede eritiyoruz. Unu ekleyip azıcık kavuruyoruz.Sütü ayrı bir tencerede şeker ile ılıtıyoruz ve kavrulan una yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Damla sakızını da ilave ediyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirip vanilyayı ekleyerek mikser yardımıyla iyice çırpıyoruz.
Servis kabımıza koyup dolapta soğumaya bırakıyoruz.
Üzerine ben çikolata sosuda döktüm. Artık göz kararı yapar oldum çikolata sosunu un, kakao, şeker , süt karıştırılarak ocakta muhallebi kıvamında karıştırılıyor. 1 kaşık una bir su bardağı süt olarak hesap edin ne kadar yapmak istiyorsanız. Kakao ve şeker damak tadına göre.

Not: Damla sakızı yerine normal çiğnediğimiz sakızdan da koyulabiliyor ben öyle yaptım çok da güzel bir tat verdi mutlaka deneyin.
Afiyet Olsun.

17.03.2009

BROKOLİ ÇORBASI





Çocuklar için bir tarif ama ben de çok seviyorum bu çorbayı aslında bildiğimiz yoğurt çorbası sadece içine brokoli eklenip daha sağlıklı bir hale geliyor.

Burcu arkadaşım sağolsun il ondan duymuştum o da
Marifet Teyze'nin bloğunda görmüş kızım için değişik bir çorba oldu tüm annelere tavsiye ederim.

Genelde göz kararı yapıyorum o yüzden tarifi olduğu gibi aktarmak istiyorum buraya.


Malzemeler:

3 dolu dolu çorba kaşığı yoğurt

2 tepeleme çorba kaşığı un

1 yumurta

400 gr kadar brokoli

1 çay bardağı temizlenip yıkanmış pirinç

tuz çocuğunuzun yaşına göre üzerine naneli ve yağlı sos yapabilirsiniz.



Yapılışı:Brokoliler az suda haşlayıp yumuşayınca blenderden geçiriyoruz.
Pirinci 2 litreye yakın su ile pirinçler pişene kadar haşlıyoruz.
Yoğurt,yumurta ve unu iyice topak kalmayacak şekilde çırpıp pişen pirincin suyundan ilave edip ılıklaştırıyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak pirinçlerin içine ilave ediyoruz 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp üzerine dediğim gibi çocuğunuzun yaşına göre kızarmış naneli yağ ile servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.

16.03.2009

SOSİSLİ PATATES VE YİNE BİR ÖNERİ


iki gündür boğazım çok acıyordu dün akşam da sesim kısıldı. Eşim aktardan zencefil şekeri almıştı ondan verdi bir tane biraz acı bir tadı var ama çok rahatlattı boğazımı ağrısı kalmadı gerçi sesim hala kısık yarında geçmezse doktora başvuracağım artık.Hani rüyalarda filan bağırmak isteriz sesimiz çıkmaz ya aynen öyleyim betül bir yaramazlık yaptığında var gücümle bağırıyorum ama çıt çıkmıyor hiç böyle olmamıştım:) Eşim çok gülüyor betüş'de garip garip yüzüme bakıyor çok şaşırıyor ben konuşunca gelip gelip sarılıyor görüntü annem ama ses kimin acaba diyordur herhalde kuzum:)

Zencefil şekerini boğaz ağrısı sıkıntısı yaşayan herkese tavsiye ediyorum ve tarifime geçiyorum.


Bir forumda tesadüfen görmüştüm ama hangi forumdu hatırlayamıyorum. Arama motorundan baktım bulamadım yapan arkadaşa çok teşekkür ediyorum. Pazar kahvaltılarına değişik bir öneri oldu bize malzemeleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

2 adet orta boy patatesi küp küp doğrayıp kızgın sıvı yağda kızartıyoruz.

Başka bir tavada 1-2 adet yeşil biberi doğrayıp az sıvıyağda soteliyoruz 3-4 adet halka halka doğranmış sosisleri de ilave edip azıcık daha sotelemeye devam ediyoruz.

1 adet büyük boy domatesi soyup küp küp doğrayıp sosis ve biberlerin üzerine döküyoruz. Domatesler ve biberler iyice pişip yumuşayınca ocaktan alıp kızarttığımız patateslerin üzerine dökp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun

15.03.2009

YAZMALI MANTIIIIIIIIII :) ve ALIŞVERİŞ ÇILGINLIĞI



Çok kolay çok pratik ve çok değişik bir mantı tarifi. Hamru açma derdi yok, kesme, katlama derdi yok lezzeti de süper biz çok beğendik.

Tarif yine Sema arkadaşıma ait bu tarifi bizlere kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsem azdır.

Malzemeleri kendinize göre ayarlayın bir adet yufkadan iki tabak çıkıyor.

Normal mantı gibi kuru soğanı doğruyoruz. Kıymayla kavuruyoruz. İçerisine tuzunu, baharatlarını ve kıyılmış maydonozu ekliyoruz. Hazır yufkamızı tezgaha serip ortadan ikiye kesiyoruz.

İç harcımızdan geniş yerine koyup rulo halinde sarıyoruz. Sardığımız ruloyuda temiz beyaz bir tülbente sarıp kaynar suda 5-6 dk. haşlıyoruz.

Dilim dilim kesip üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip servis yapıyoruz. İşte bu kadar çok basit gerçekten.

İlk yapışımda renkli bir yemeni kullanmıştım rengi soldu mantıya atmak zorunda kaldım o yüzden beyaz renkli tülbent kullanın yazdım.

Bence bir deneyin derim.

Afiyet Olsun.


Son aylarda ülkemiz ekonomik krizle boğuşuyor işten çıkarılanların, maaşları kesilenlerin haddi hesabı yok. Çok üzülüyorum gerçekten çoğu zaman bir lokma ekmek bulamayan insanlar var.
Bir Hadis-i şerifte Peygamberimiz (s.a.v) Komşusu açken tok yatanın vay haline buyuruyor.
Ne olacak bu halimiz eskiden evlerde değişik birşeyler pişse komşuya kokmuştur diye bir tabak götürülürdü. Şimdi herkes kapısını kapattı mı dünya umurunda olmuyor. Nasıl geldik bu hale aklım almıyor. Dizilerden magazinden baş kaldıramaz olduk. Etrafımıza bakıpta neler oluyor kim ne yapıyor nasıl yaşıyor umursamıyoruz.

Bugün alışverişe çıkmıştık 3 liraya çok şık güzel bir eşarp gördüm onu bile alsam mı almasam mı tereddütte kaldım. Satıcı amcanın tatlı diliyle almaya ikna oldum.
3liralık eşarbı almaya ben bu kadar düşünürken insanlar alışveriş merkezinde ki 150 liralık eşarpların başına toplanmış hangisini alsam diye düşünüyordu.
Yol üzerine uzun zamandır merak ettiğimiz bir alışveriş merkezine uğramıştık orada karşılaştım bu sahneyle hayretler içinde şaşkınlıkla kalakaldım.
Hemen çıktık tabii oradan.
Dünyalar kadar servetim olsa almam alamam ben o eşarbı o fiyata. Neymiş markalıymış efendim. Markası olsunda isterse çuval olsun o fiyata alırlar.
Yazık gerçekten çok yazık bir tarafta 5-10 liralık ilacı ya da 40 kuruşluk ekmeği bulamayan insanlar bir yanda tıka basa dolu alışveriş merkezleri ve alışveriş merkezlerine binlerce lira savuran insanlar.
Bu nasıl adaletsizliktir.

Allah hepimizin yardımcısı olsun inşaallah tez zamanda çıkar kurtuluruz bu sıkıntılı günlerden. Ve inşaallah bu insanlara zerre kadar vicdan verirde çevrelerinde olup bitenlere bu kadar saygısız bu kadar duyarsız kalmazlar.

12.03.2009

BİRİCİK KIZIM

Bugün kızımla gezmeye gidecektik mutfağı toplayalım öyle gideceğiz beni üzmezsen hemen biter gideriz dedim kuzuma.
Sessizce gitti yanımdan bende rahat rahat işlerimi bitirdim hiç sesi çıkmadı kızımın ama içten içe de korktum yanına gidemedim böyle sessiz durduğuna göre kesin bir yaramazlık yapmıştır dedim :)
Sessizce odaları aradım yatak odasında bütün çekmeceleri dökmüş, yatağın üzerine güzelce dizmiş, öyle özenli yapıyor du ki biraz izledim hiç ses çıkarmadan keşke kameraya çekseydim aklıma gelmedi koca adam gibi nasıl özeniyor nasıl düzeltiyordu kızamadım nasıl kızabilirsiniz ki zaten :)
Öyle çok seviyor ki gezmeyi, gideceğiz dediğim zaman çantamı getiriyor emziğini biberonunu benim telefonumu getirip çantaya koyuyor ayakkabılarını ve montunu da getirip çantanın yanına koyuyor şapkasını takıyor eşarbımı getiriyor hangisini örteceğime de kendisi karar veriyor :) neşesine keyfine diyecek olmuyor.
Ah bir de konuşsa dünyalar benim olacak gerçi konuşsa susturamayacağız gibi geliyor :)
Akşam babası gelince kendi dilinde aa oo gibi seslerle birşeyler anlatıyor ki babasına bayılıyoruz ikimiz de eşim de "Ya öyle mi olmuş? " gibi kelimeler söyledikçe kızım daha bir iştahlı anlatmaya devam ediyor.
Unutma beni diye bir dizi var tv de genelde o başladığı saatler yemek yapıyor olurum bağımlısı olmasam da seviyorum ara sıra bakıyorum ama o başlayınca koşa koşa gelir beni çağırır hele ki İlkay mı çıktı bir seviniyor bir gösteriyor onu bana ne anlıyorsa cadı kız.
Masanın üzerine, pencerelerin kenarlarına çıkmayı öğrendi gözümün önünden ayıramaz oldum kapıyı açmayı da öğrendi, olurda bir gün kilitlemeyi unutursam diye içim içimi yiyor.
Ne kadar sakınsan da yapacaklarını yapıyorlar bir anlık herşey onların canı yanıyor ama bizim içimizin yanması geçmiyor. Dün biraz kolu yandı pek ses etmedi öyle herşeye ağlamaz zaten kolay kolay da böyle olunca da insan daha bir kahroluyor ağlayıp sızlasa onu teselli etmek için uğraşırsın ama ses çıkarmayınca içim daha çok yanıyor. Sanki canı çok acıyor da bize belli etmek istemiyor gibi geçiyor içimden.
Büyüdükçe dertleri büyüyor derler ya bilmem belki öyle ama o büyüdükçe içimdeki sevgisi de büyüyor, onun bana olan sevgisi büyüyor daha mutlu oluyor insan derdini kederini unutuyor.
"Amme!" diye bağırarak, koşarak yanıma gelip bir sarılıp öpüyor ki bu aralar ayaklarım yere basmıyor sanki seviçten. Daha çok ilgilenmeye başladım artık gündüz hiç bilgisayar açmıyorum hep kızımla oynuyorum balkonda oturuyoruz çay içiyoruz. Pekmezli su onun çayı da :)
İşte böyle daha dolu dolu içim ama gözlerimden de uyku akıyor herkese iyi geceler:)

11.03.2009

ÇARŞAF BÖREĞİ

Sevgili Olcay arkadaşımdan almıştım tarifi, yazımı okuyorsa kendisine sevgiler gönderiyorum epeydir görüşemedik . Çok uzun zamandır denemek isteyip çekiniyordum tek başına olmaz diye bugün denedim kuzucuğumun yardımıyla yaptım :)

Çok pratik 15-20 dakikada hazırlayıp pişmeye bırakıyoruz. Lezzetide süper ben doyamadım çok az yapmıştım belki dayanamayıp yarın yine yaparım :) Çok kolay gerçekten.

Yine 26 cm.lik tepsime tam oldu malzemem az olsun istemiştim yapamazsam hamur ziyan olmasın diye.

Un, su ve tuzdan yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.

Mayasız yapılıyor ama ben bir çay kaşığı kadar kuru maya ekledim. 3 kahve fincanı dolusu un koydum suyu tam ölçemedim yarım litre kadardı sanırım . Bir tatlı kaşığıda tuz ekleyip hamuru yoğurdum. Unun mutlaka elenmesi gerekiyormuş ama nedenini bilmiyorum.

2 parçaya böldüm hamuru 10 dk. kadar dinlenmeye bıraktım.

Bir parçasını alıp meradaneyle tabak büyüklüğünde açıp üzerine sıvı yağ sürüyoruz. Temizce bir çarşafın üzerine alıp kenarlarından çekiştirerek incecik açıyoruz hamuru. ilk denemem olduğu için bazı yerleri yırtıldı .
İçerisine dilediğimiz iç malzemesinden serpip ortadan ikiye kesiyoruz açtığımız hamuru ve rulo halinde sarıyoruz.

Yağlanmış tepsiye gül böreği gibi doluyoruz. Diğer hamurumuzuda aynı işlemlerden geçiriyoruz.

Üzerine 1 yumurta sarısı ve iki kaşık yoğurttan oluşan karışımı sürüp orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

BAYAT EKMEK PİZZASI


Arkadaşlar bir süreliğine yorumları kapatmam gerekiyor çünkü takip edemiyorum geri dönemiyorum sizlere üzülüyorum. Sınavı atlatınca tekrar sizlerle görüşmek isterim birde kızım büyüdükçe daha çok ilgi ister oldu ne zaman pc başına geçsem ya ısırıyor ya bilgisayarı kapatıyor hiç vakit bulamıyorum .

Dün gece de sabah altıya kadar gözünü kırpmadı cimcime tabii bizi de uyutmadı gelip gözüme, ağzıma parmağını sokuyor amme amme diye bağırıyor bir yandan sinirleniyorum bir yandan da gülmemek için zor tutuyorum kendimi. İki yaşa yaklaştı ya sanırım başladı artık 2 yaş sendromu bazen sabrımı çok zorluyor ama rabbim veriyor sabrını . İnşaallah çabucak atlatırız bu dönemi de.

Bayat ekmekleri değerlendirmek için bir tarif daha yine Sema arkadaşımdan sağolsun çok güzel tarifler var bloğunda.

Uzun zamandır yapmak istiyordum bugün o uykulu halimle kalktım yaptım değişiklik olsun hem de bayat ekmek yemekten kurtulayım diye:
Malzemeleri kendimize göre az yaptım 26 cm lik tepsi için;

1 adet bayat ekmeği doğradım tepsiye dizdim. Bir adet yumurta bir su bardağı kadar süt ve 1 çay kaşığı kadar karbonatı karıştırıp ekmeklerin üzerine döküp karıştırdım.

Üzerine bir adet domates doğradım. Sucuk, sosis, zeytin, yeşil biber doğradım. En üste 1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi serptim ve fırında yarım saat pişirdim

Sıcacık yedik hamur yoğurma zahmeti yok gerçekten çok pratik çay demlenene kadar pişti.

Mutlaka deneyin pazar kahvaltılarına ekmeklerimizi çöpe atmayalım.

7.03.2009

İyi ki doğdun DERYA'NIN OĞLUŞU (SİHİRLİ OKLAVA)


8 Mart pazar günü sevgili arkadaşım Derya'nın (sihirlioklava) oğluşunun doğum günü.Daha bir gün var doğum gününe ama hem sabırsızlandım hem de yarın pazar evde olmayıp yazma fırsatı bulamayabilirdim.

Canım arkadaşım daha çok yeni tanıdım seni ama şu kısa zaman içinde seni görmediğim halde çok sevdim dilerim dilediğin herşey gerçekleşir doğum gününde.

Her yeni gününüz bir önce ki günden güzel geçer inşaallah ailen ve sevdiklerinle geçirebileceğin dolu dolu,mutlu, sağlıklı, huzurlu koskocaman bir ömür yaşa. Gül, mutlu ol, doya doya yaşa hayatı.

İyi ki doğmuşsun küçük prens.

Umarım birgün yüzyüze de kutlama fırsatı bulabiliriz doğum gününü Nice senelere...

6.03.2009

AÇMA (HAŞHAŞLI )

Malzemeler:
1/2 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt süt,
1/2 su ardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 paket yaş maya (20 gr.)
Aldığı kadar un
İçine sürmek için haşhaş (dilediğiniz kadar)
Yapılışı: Ben yine unu ne kadar koyduğumu unuttum :( sık sık da yapıyorum ama sanırım 7-8 kahve fincanı kadar un koyuyorum. İlk yapışımda tekrar ölçüp ekleyeceğim miktarını.
Ilık su, maya ve toz şekeri yoğurma kabımıza alıp mayanın erimesini sağlıyoruz. İçine yağı, sütü, tuzu 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın beyazını katıp karıştırıyoruz. Azar azar un ilave ederek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örterek bir saat kadar hamurun kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz.
Hamur kabarınca elimizle yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle açıyoruz. Küçük kahve fincanı tabağı kadar açıp içerisine sıvı yağ ile incelttiğimiz dövülmüş haşhaşımızdan sürüyoruz. (Ben bolca sürüyorum çok seviyorum haşhaşı). Sonra hamuru rulo halinde sarıyoruz her iki ucundan tutup birbirinin tersi istikamtinde buruyoruz. Daha sonra halka gibi şekil verip yağlanmış tepsimize diziyoruz.
Hamurumuz bitene kadar bu işlemleri tekrarlayıp üzerlerine beyazını hamura kattığımız yumurtanın sarısını sürüp isteğe göre susam çörek otu serpip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Haşhaşlı değil de normal açma yapacaksanız hamurun içerisine küçük fındık büyüklüğünde margarin koyabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

4.03.2009

PETİBÖR BİSKÜVİLİ PASTA


Evde artan bisküvileri değerlendirmek için hem pratik hem lezzetli bir tarif.

Malzemeler:

1  paket petibör bisküvi
1/2  litre süt (2.5  su bardağı kadar)
1 tepeleme yemek kaşığı un
2  yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı filtre kahve (marka yazamıyorum suya karıştırıp içtiğimiz kahve)
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
25 gr margarin (yaklaşık bir yemek kaşığı)

Yapılışı: Bisküvileri derince bir kaba kırıyoruz. Şekilde görüldüğü gibi :) bisküvileri kırma işini büyük bir zevkle kızım yaptı kendisi kırıp dökmeye pek meraklıdır da her çocuk gibi :) 

Un, kakao, vanilya, toz şekeri ve kahveyi bir tencerede güzelce karıştıralım üzerine yavaş yavaş sütü ilave edelim ve orta hararetli ocakta kaynayıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Piştikten sonra margarini ilave edip mikser yardımıyla çıroalım. Böylece hem soğumuş hem de margarin karışmış olacak.

Bu karışımı kırdığımız bisküvilerin üzerine döküp fazla zedelemeden karıştırıyoruz.

İstediğimiz bir kalıbın tabanına streç film seriyoruz. Pastamızı bu kaba döküp buzdolabında bir gece bekletip bir servis tabağına ters çeviriyoruz. Streç filmi alarak üzerini süsleyip servis ediyoruz. 

Afiyet Olsun..

1.03.2009

KARNABAHAR KÖFTESİ


Karnabahar köftesini sevgili Armina arkadaşımın bloğu bendensofralarınıza'da görmüştüm. Karnabaharı çok sevdiğim ve çok da faydalı bir bitki olduğunu bildiğim için hemen denedim. Eşimde dahil çok beğendik sizlere de tavsiye ederim. Paylaşmama izin verdiği için sevgili Armina' ya çok teşekkür ederim.

Malzemeler:
Köftesi için:
1/2 karnabahar
1 Su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
1 çay bardağı un
1adet küçük boy kuru soğan ( rendelenmiş)
1 Yumurta
Karabiber, tuz, pul biber ve arzu ettiğiniz baharatlar

Kızartmak için, sıvı yağ ve galeta unu

Üzeri için, yoğurt ve dereotu

Yapılışı: Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkıyoruz ve az suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
Suyunu süzüp blenderden geçirerek ya da bir püre aletiyle iyice eziyoruz.
içerisine köfte için gerekli malzemeleri koyarak güzelce yoğuruyoruz.
Elimizle ve ya bir kaşık yardımıyla şekil verip galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda her iki yüzüde kızarana dek pişiriyoruz.
Üzerine dilerseniz yoğurt ve dereotunu karıştırarak dökebilirsiniz güzel bir tat veriyor.
Afiyet Olsun.