15.01.2010

TAHİNLİ UN KURABİYESİ ve TAHİNLİ KEK


Kuarbiyenin yanındaki gül böreği tarifini daha sonra yayınlayacağım.
Tahinli kurabiye:

Malzemeler:

1 çay bardağı Pudra Şekeri
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ister ceviz içi
2 bardak un
vanilya
kabartma tozu 1/2 paket


Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamur pek toparlanmıyor dağılıyor o yüzden tutmadı diye panik olmayın. Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlıyoruz yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz. Hafif ısılı fırında üzerleri çatlayıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Ağzınıza aldığınız an dağılan harika bir lezzet çok da güzel bir görüntüsü oluyor hani bir reklamda diyor ya lezzetinden çatlamış aynen öyle mutlaka deneyin.


Tahinli Kek:
Malzemeler:

3 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker (ben bir bardak koydum)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt (veya yarısı süt konabilir)
3 su bardağı un
1.5 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı tahin (4 kaşığı kek pişince üzerine sürülecek)
süslemek için ceviz içi ve bir iki kaşık toz şeker


Yapılışı: Yumurtaları şekerle çırpıyoruz 2 bardak şeker fazla gelebilir ben bir bardak koydum bence yeterliydi.
Sıvı yağı, yoğurdu, 4 kaşık tahini de ekleyip biraz daha çırpıyoruz en son unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz ve yağlanmış tepsimize döküyoruz 26 cm çapında bir tepsi yeterli olacaktır.
Kekimizi orta hararetli fırında pişiriyoruz ve fırından çıkar çıkmaz üzerine 4 kaşık tahini bir fırça yardımıyla sürüyoruz soğuyunca arzuya göre toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip süslüyoruz
Afiyet olsun