26.02.2010

GALACOŞ


Bu tarife bayıldım ben, tesadüfen nette görmüştüm. Hem bayat ekmekleri değerlendirebileceğimiz bir tarif hem de hep aynı şeyleri yemekten bıkmış farklı lezzet arayanlara alternatif . Sanırım Bayburt'a ait bir yemek.

Mercimek sevmeyenlerin bile yiyebileceğini düşünüyorum.

250 gr Yeşil mercimek

1/2 kg kıyma

200gr tereyağı

1 adet büyük boy soğan

2 çorba kaşığı salça

3 su bardağı süzme yoğurt

bayat ekmek


Yapılışı:Mercimeği üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz. Tercihe göre mercimeklerin hafif diri kalması daha güzel olur sanırım. Suyunu süzüp bekletiyoruz.
Kıyma, soğan tereyağ ve salçayı kavuruyoruz.
Kıymalı karışım pişince, mercimeklerle karıştırıyoruz.
Genişçe bir tabağa bayat ekmeklerimizi doğruyoruz, Üzerine çok az sıcak su ile sulandırdığımız yoğurdumuzu döküyoruz. En üste kıymalı mercimekli ve bol yağlı karışımımızı döküp servise hazır hale getiriyoruz.
Tarifinde yoğurdu sıcak suyla sulandırdıktan sonra ocakta ısıtılması gerektiğini yazıyordu ama ben yapmadım.
Yoğurda dilerseniz sarımsak ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.